Søk i denne bloggen

Sider

søndag 23. oktober 2011

Helsinki

Beklager at det har tatt noe tid, men uken har vært så utrolig hekisk.....og i helgen har vi vært på hytta, (der har vi ikke internett.....ennå).

Men iallefall her er min reiseskildring fra Helsinki.


Det hele startet grytidlig ved innsjekkingsskranken på Gardermoen. Her møtte vi på en utrolig gretten dame som gapet til alle reisende som stod bak den heltrukne linjen at vi måtte stille oss i riktig kø! Vi stilte oss opp. Men så viste det seg at det gikk utrolig tregt i den køen vi hadde stilt oss i. Så jeg tittet meg forsiktig til venstre, der var det ingen som stod i kø, og ingen som stod ved innsjekkingsskranken, så vi gikk dit.  Men hvem tror dere satt bak skranken der og hadde et skikkelig vanskelig "tryne"? Joda.... Det var hun gretne damen som akkurat hadde gapet til kundene at vi alle måtte stille oss på linje. Så da vi hadde gått ut av den opprinnelige linjen og inn på "hennes" terretorium, gikk det helt i stå for henne. Det var jo ingen der! og heller ikke i kø. (noe vi fortalte henne), men likevel MÅTTE hun bare poengtere at vi egentlig hadde gått i feil kø...... Er det mulig tenkte jeg? Dagen hennes kom til å bli svært vanskelig og tung, hvis det er slik hun skulle holde på. Men vi kom oss etterhvert videre. Jeg visste ennå ikke hvor vi skulle, så jeg var meget spent. Men da vi kom til Gaten måtte jeg jo få greie på det..... Jeg hadde en følelse på Dublin i Irland. Men så feil kan man ta, det ble jo nemlig Helsinki i Finland. En kort og behagelig flytur som tok litt over 1,5 time. Deretter var det en drosje-tur på ca. 30 minutter, med ei real finsk pratsom dame som gjerne ville fortelle oss alt vi trengte å vite om Helsinki og Finland. Veldig hyggelig det, bortsett fra at engelsken hennes dessverre var så som så. Vi hadde litt problemer med å få med oss alt hun fortalte oss, for å si det sånn.
Hotellet vi kom til, var helt fantastisk. Det var en av de fineste hotellene jeg har overnattet på før. Hotel Haven. Det første vi gjorde etter å ha installert oss, var å spasere inn til sentrum. Selve hotellet lå nede helt nede ved vannet, men det var ikke langt å gå inn til selve sentrum.
Vi koste oss både ute i gatene, inne i småbutikkene, men også på diverse køpesenter. Det var jo ganske kaldt i Helsinki, så det var godt å komme inn i varmen på senterene innimellom. Et av de store senterene som er berømt der borte er Stockman. Det heter seg "det du ikke finner på Stockman, finnes ikke". Der hadde de desidert det meste. Men fy så dyrt..... Men morsomt å ha vært der da.

Plutselig fortalte min kjære at vi måtte gå, for vi skulle være et sted til et visst klokkeslett. Jeg lurte veldig på hva han hadde pønsket på.... Men han bare smilte lurt og geileidet meg ut av senteret........


.......spa var dit vi skulle. Åh så deilig det var. En hel time med deilig massasje...... og relaxing etterpå i deilige liggestoler med sprudlevann (sjampanje). mmmm, deilig.

Etter en slik behandling blir man ganske så slapp og trøtt, så da var det deilig med en god seng på et flott hotellrom som avslutning på kvelden.


På lørdag startet vi dagen med en god frokost, for deretter å ta en guidet busstur rundt i Helsinki. Veldig behagelig måte å få sett Helsinki på. Sitte på en varm og deilig buss, med øretelefoner med svensk tale. (språket i Finland er jo liksom ikke det enkleste, så det gikk mye i engelsk mens vi var der).... for faktisk, det er ikke så veldig mange der som snakker svensk..... Og finsk er iallefall noe ikke jeg skjønner så mye av. Men uansett bussturen var veldig lærerik og morsom. Vi fikk sett mange flotte bygninger og hørt endel historie. Vi stoppet også ved en stenkirke Tempelplatsens kyrka http://en.wikipedia.org/wiki/Temppeliaukio_Church. Dette var en meget spesiell kirke som er bygget inn i fjellet. En annen flott kirke er lutherske katedral, Tuomiokirkko. Dette er en stor hvit kirke som troner høyest oppe på Senatsplassen, her ligger også Universitetet. Vi var også innom Sibeliusparken, samt endel andre flotte attraksjoner.På ettermiddagen ble det litt mer shopping og en tur på en vietamesisk restaurant med deilig mat. På kvelden satte vi oss i baren på hotellet og nøt en god drikke med nabobordet fullt av russere som pratet høylydt og mye. Så etter en stund ble det hotellrommet for oss....På søndag ble det enda litt mer sightseeing og shopping. Etter et besøk på Nasjonalgalleriet (som det forøvrig var utrolig strengt...ikke lov å ta bilder, eller drikke så mye som en vanndråpe engang. Men mye flotte kunstverk), var det godt å kunne sette seg ned på en kaffebar og fortære en deilig donuts og Caffe Latte.

Etter noen timer i Helsinki gikk ferden tilbake til hotellet for deretter å ta taxi tilbake til flyplassen. En deilig og begivenhetsrik helg var nå over for vår del. Vi hadde storkost oss og kunne konkludere med følgende: Helsinki er en flott storby som har beholdt den gamle arkitekturen og ikke bygget noen voldsomme høye bygninger. Ingen voldsom tungtrafikk, eller noe spesielt mye biltrafikk egentlig. En stille, rolig, trygg, ren og pen by, som jeg absolutt kunne tenkt meg å reise tilbake til igjen.

Ha en fin søndags-kveld videre.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar