Søk i denne bloggen

Powered By Blogger

Sider

søndag 31. oktober 2010

Happy Halloween


Endelig hjemme, og huset er klart for å ta imot små hekser, skjeletter  og andre skumle skapninger med "knask eller knep".
Vi kom litt sent hjem fra fjellet idag, og da var det allerede noen som hadde vært her med "knep". De hadde plassert 2 fluktstoler foran inngangsdøren. Ganske så uskyldig "knep" det da......
Minstejenta kom akkurat inn døra nå, med kurven fullt av godteri, så nå er søndags-kvelden i boks.

Nå er det sofaen som gjelder og gleder oss stort til å se på "Gyllene Tider".

Ha en fin søndags-kveld videre.


fredag 29. oktober 2010

Inspirasjon - jenterom












Minstejenta har mast lenge nå på å få gjort noe med det "barnslige" rommet sitt! (hun er 8 år!!) og har Disney-prinsesser og rosa på rommet sitt......
Her er det også mye lekkert ute og går. Skal man velge nøytrale farger, og heller være litt "gal" med tekstilene og tilbehøret, eller skal man velge et par tema-farger som går gjennom rommet som en rød tråd? Mulighetene er mange!

Ha en kjempefin fredag.

torsdag 28. oktober 2010

My Cinnamon Girl


Minstejenta ble idag stolt eier av My Cinnamon Girl kosedress som hun selv sa "er en skikkelig kosedress!" Myk og deilig med fine rosa hjerter (smelter helt jeg...) Nydelig dress på nydelig jente!
http://www.mycinnamongirl.com/

Inspirasjon - soverom








Etter å ha holdt på i over 1 år nå med hyttebygging, blir det så som så med heimen. Nå nærmer vi oss målet med byggingen og det kommer heldigvis til å bli mer tid til å prioritere heimen igjen....
Soverommet er et av rommene jeg virkelig har lyst til å gjøre litt forandring på. Og her er noen fine soveroms-ideer. Kanskje flere som trenger en forandring?

Ha en riktig fin torsdag alle sammen.

onsdag 27. oktober 2010

Go'gutten fyller år.

Hipp, hurra for vår kjære gutten vår som fyller 14 år idag. Idag har det vært Henrik sin dag. Etter hans eget ønske ble han idag vekket (skikkelig trøtt i "tryne"), fikk frokost og gave på senga. Så var det Taco som stod på menyen til middag idag. Og nå, antagelig ikke helt etter eget ønske, er det konfirmasjonsforberedelser som gjelder. Håper han har hatt en fin dag idag!

Ha en fin onsdags-kveld.

tirsdag 26. oktober 2010

Klar for Halloween


Da er alle forberedelsene til Haloween unnagjort. Så nå er vi klare for "knask eller knep".

"Den amerikanske feiringa av halloween stammer fra den katolske allehelgensdagen som igjen har trekk fra flere hedenske høstfester, blant annet den romerske festivalen for Pomona og kelternes fest for dødsguden Samhain. I protestantiske land sluttet allehelgensdag etter hvert å være helligdag (i Norge skjedde dette i 1770. I USA fikk feiringen sitt moderne uttrykk på slutten av 1800-tallet). Noen tradisjoner som hadde overlevd lenge i Irland, kom til USA med irske immigranter. I Sverige fikk skikken et gjennombrudd 1995 og i Norge rundt år 2000, drevet frem etter kommersielt press og av påvirkning fra amerikansk massekultur.
Den moderne feiringen av halloween varierer fra land til land, mellom ulike religiøse grupper og i forskjellige miljøer. Amerikanske barn markerer kvelden ved å kle seg ut og gå fra hus til hus og be om godteri. Dette heter "Trick or Treat" da man spør ved husene om man ønsker å gi godteri eller om barna skal utføre rampestrekter. En variasjon av halloween er Punkie Night, som feires den siste torsdagen i oktober i landsbyen Hinton St. George i provinsen Somerset i England.

For satanister og hekser har Halloween vært feiring av døden og starten på heksenes år. Den markerer starten på død og ødeleggelse som assosieres med vinteren. På denne tiden er kraften fra underverdenen sluppet fri, og ånder skal være løslatt for å fare rundt på jorden. Denne tiden skal være den gunstigste for å kontakte ånder." (hentet fra Wikepedia).

Når man bor på et byggefelt med mange småbarnsfamilier og selv barn i huset, forplikter det. I de første årene vi bodde her, synes jeg vel egentlig at Halloween var noe ordentlig tull og kommersielt. Men etterhvert som årene har gått, og etter noen turer til USA (hvor tradisjonen er veldig sterk), synes jeg faktisk det er ganske morsomt. Og særlig når man ser hvordan barna gleder seg til denne dagen! De har tatt stor del i forbedredelsene med både utskjæring i gresskarene og innpakking av godteriet, samt pyntingen i hjemmet.

Hva synes dere om Halloween?

Ha en fin tirsdags-kveld.


mandag 25. oktober 2010

Minstejenta ikke helt i form idag.


Idag er jeg hjemme med minstejenta. Jeg skulle vekke henne i morges, og da var hun "potte tett" og ikke i form i det hele tatt! Da er det godt å kun ligge på sofaen med dyna rundt seg og slappe av med en varm kopp kakao.

Ha en fin dag idag.

torsdag 21. oktober 2010

Durance-dufter er herlig


Nå har vi endelig fått muligheten til å kunne ta inn diverse Durance-produkter, og det gleder vi oss over!
Mye herlige dufter her gitt! Vi kommer til å ta inn duftlys, duftspray, såpe, tøyvask, skyllemiddel og husvask. Utrolig flotte produkter som lukter veldig godt! Velkommen inn til oss.
Ha en fin torsdags-kveld.

tirsdag 19. oktober 2010

Minstejenta i familien er superduperstolt!



Idag har vi hatt en superstolt minstejente i familien. Hun har idag fått sin første mobil! Skulle egentlig få den til jul. Men vi klarte ikke å vente, så hun fikk den på forskudd. Så i kveld var det ei jente som ikke hadde egentlig tid til å legge seg......

Ha en fin tirsdags-kveld videre.

søndag 17. oktober 2010

Aldri mer Novasol for oss!


På fredag fikk vi svarbrev nr. 2 fra Novasol, på den klagen vi sendte dem etter det forferdelige oppholdet vi hadde i et av deres feriehus i sommer! Og de står på sitt. Vi har fått en kompensasjon på 10% av det totale leiebeløpet som var på 11.379,-. Dette synes vi ikke var særlig tilfredsstillende med tanke på den dårlige opplevelsen vi hadde i dette elendige feriehuset. Med mugglukt som har sittet i klærne våre i lang tid etter vi kom hjem, og etter vi måtte vaske absolutt ALT vi hadde med oss nedover. Vi kunne nesten ikke oppholde oss inne i dette "mugghuset" pga. ubehagelig lukt, fuktighet og møkkete hus! Så en ting er ihvertfall sikkert - Vi hadde planer om å dra sammen med flere familier til neste år og leie et stort hus sammen. Men dette kommer vi absolutt ikke til å gjøre! Og heller ikke i årene fremover. Elendig kundeservice synes vi. Og vi er jo ikke akkurat de første misfornøyde kundene har jeg hørt, og vi blir vel dessverre sikkert ikke heller de siste!
Men vi har ihvertfall spredt budskapet både til våre venner og bekjente, så de ikke går i samme "fella" som oss. Og feriene våre fremover blir ihvertfall ikke til å inneholde feriehus fra Novasol eller Dansommer i Danmark!
Til alle der ute; tenk dere godt om før dere inngår avtale med Novasol. Se an huset, bildene kan juge ifht. virkeligheten! Det "fantastiske" huset vi leide i sommer!
Ha en fin søndagskveld


torsdag 14. oktober 2010

Høsten kan også være fin.....



Nå i ettermiddag, dessverre litt i seneste laget, tok jeg meg en tur ut i skogen. Utrolig pent nå på høsten. Men det ble fortere mørkt enn jeg hadde regnet med. Utrolig deilig å gå en tur ute i den friske og kjølige skogen. Fikk plukket med meg noen kongler, før mørket snek seg på. Får forsøke en ny tur litt tidligere en annen ettermiddag. For nydelig var det! Jeg har fyllt opp en nydelig glasskrukke med konglene jeg plukket, og det ble utrolig dekorativt. Glasskrukka kan fåes kjøpt i vår nettbutikk: http://www.interiorlykke.no/.

Ha en fortreffelig torsdags-kveld.

tirsdag 12. oktober 2010

Kveldskos og 4-stjerners reise


Idag har jeg vært plaget med migrene! Ikke særlig festlig. Da er det bare en ting å gjøre. Ta migrenetabletter og krype langt under dyna og bare sove videre! Sitter fortsatt noe i, men håper det slipper i løpet av kvelden!
Henrik har vært så flink nå i kveld og bakt kanelsnitter (etter oppskriften fra Beate i Beates Verden), nam, nam. Så nå koser vi oss med 4-stjerners reise på tv og kjempegode kanelsnitter.

mandag 11. oktober 2010

Alfakrøll/Krøllalfa


Dette tegnet er utrolig dekorativt synes jeg. Endelig fått tak i ett eksemplar og det står fint til pynt i det ene stuevinduet, fornøyd med det.
Ønsker alle der ute en fin mandags-kveld.


søndag 10. oktober 2010

Hylle på plass

Før:


Etter:


Endelig er den stygge furuhylla som har stått lenge i kjelleren nå ferdig hvitmalt, og på plass i eldstejentas rom på hytta, og den ble så fin, så fin.....

Ha en kjempefin søndags-kveld.



torsdag 7. oktober 2010

Lopper i blodet


Jeg er nok ikke den ivrigste til å tråle loppemarkeder. Var mer før, men nå synes jeg ofte det bare blir mas og kjas! Da er jeg veldig glad for at mine svigerforeldre tar vare på gamle ting, og deler noe av det villig med oss!


Bordet som er avbildet er arvegods fra min kjæres besteforeldre. Det måtte få seg en omgang med beis, for det var ikke særlig pent når vi fikk det. Men resultatet ble bra, synes jeg.

Serviset som står på bordet er også fra min kjæres besteforeldre. Det er et kaffeservise til 12 som de fikk til bryllupet sitt. Det synes vi er ekstra stas. Vi har ikke hjerte til å bruke det, så det står kun til pynt!

Ha en riktig fin torsdags-kveld.