Søk i denne bloggen

Sider

mandag 14. februar 2011

Alle hjertens dag/Valentines dayValentinsdagen


Fra Wikipedia, den frie encyklopediValentinsdagen har i engelskspråklige land tradisjonelt blitt feiret med blant annet kjærlighetsbrev eller -hilsner. Bildet viser et amerikansk valentinskort med tegneseriefiguren Buster Brown, tegnet av Richard Felton (1863-1928)

Fransk bokillustrasjon fra 1300-tallet som viser Den hellige Valentin og hans disipler.St. Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen feires særlig i engelskspråklige land ved å kjøpe gaver og sende kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet. De hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr.. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».

Den kristne feiringen av dagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar.

Med ønske om en fin Valentines day.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar