Søk i denne bloggen

Sider

mandag 23. august 2010

Savnet er stort
Idag er det 1 uke siden jeg sendte eldstejenta avgårde for å studere på Bali. Og selvom hun har fyllt 19 år er savnet stort! Jeg er veldig glad på hennes vegne, men likevel er savnet stort! Hun har det bra, men er ikke så begeistret for maten der nede. Det er jo ikke noe god følelse for en hønemor her hjemme i Norge, å vite at kjære jenta mi går rundt på Bali og er skrubbsulten....Men jeg håper hun snart kan finne seg noe mat hun kan like. Hun skal jo være der en stund.
Ellers er ferien vår nå over og arbeidslivet er igang igjen. Det tar tid å komme ajour igjen etter 3-ukers ferie.
Den siste uken av ferien gikk ferden til Danmark. Her var tanken at vi skulle kose oss i et fint hus som vi leide av Novasol, en mil syd for Sæby. Men så feil kunne man ta. Da vi ankom huset, så det veldig fint ut, med et stort og fint utvendig svømmebasseng. Men da vi åpnet døren inn til huset, slo mugglukten imot oss. Vi tenkte først at det var sikkert fordi det hadde stått lukket og låst. Men etterhvert oppdaget vi at lukten forsvant ikke, og verre skulle det bli... Spesielt rent var det heller ikke! Baderommet var fullt av mugg. Sorte flekker oppover veggene og dusjforhenget hadde vel hengt der siden huset var nytt (i begynnelsen av 70-tallet, æsj!). Sengegavlen på det soverommet vi skulle ha, var brungul og ekkel. Her måtte vi henge over et laken for å dekke over det verste. Ikke særlig innbydende kan man si. Da vi omsider skulle legge oss om kvelden, var sengetøyet helt fuktig og klamt, nærmest vått. Akkurat som om man legger seg i et telt en rå og kald kveld! Slik måtte vi leve med 1 hel uke. Med mugglukt, fuktighet og hodevondt. Vi var ikke så mye i huset for å si det sånn. Da vi kom hjem var det å vaske absolutt alt, men mugglukten sitter fortsatt i! Så vi håper virkelig at vil forsvinne etterhvert! Vi har sendt inn klage til Novasol og bedt om en kompensasjon for ødelagt og ubehagelig ferie i Danmark. Så vi får se hva som skjer! En ting er sikkert, vi har leid hus i Danmark før, og vært heldige. Det var vi ikke denne gangen, dessverre. Denne gangen var det ikke "deilig å være norsk i Danmark"!

Ønsker dere en fortsatt fin mandags-kveld.

2 kommentarer:

 1. Datteren min dro til Usa som Au pair da hun var 19, nå er hun 22 og studerer der borte. Jeg tenker at vi har gjort noe bra som foreldre når de er så selvstendige at de har lyst til å studere i utlandet og følger drømmene sine. Maten er nok en utfordring og jeg kjenner meg igjen i bekymringene dine. Men dette er jo også en erfaring, og min datter oppdaget hvertfall at hun egentlig er glad i norsk mat, også ting som hun ikke var så glad i før hun dro:)Lykke til, det roer seg etterhvert i morshjertet når man ser at de klarer det helt fint:)

  SvarSlett
 2. Hej Ann-Christin

  Hvor er jeg ked af at høre, at jeres ferie i Danmark ikke blev, som I havde glædet jer til.
  Jeg kan se, at vi har modtaget jeres brev, hvori I beskriver jeres oplevelser i det hus, som I har lejet hos os.
  Jeg lover dig, at vi kigger på jeres situation hurtigst muligt, og så hører I fra os.

  Med venlig hilsen
  Ingrid Vallin Jensen
  Customer Service Manager/ NOVASOL

  SvarSlett